Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Συμμετοχή στο Iaru R1 vhf contest.. SZ8L


 Για άλλη μια φορά ο σύλλογος της Λευκάδας συμμετείχε στο vhf contest που διοργανώνει η ΕΕΡ και που συμβαδίζει πλέον με όλη την Ευρώπη. Αν και η διάδοση ήταν από τις πιο "περίεργες" των τελευταίων ετών, με μικρά νευρικά ανοίγματα και άφαντη για πολλές ώρες κατάφερα να κάνω ένα πολύ καλό score, το δεύτερο καλύτερο στα τόσα χρόνια που συμμετέχω, μετά τους 60.000 πόντους περίπου του 2011.



Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή Ελληνικών σταθμών φέτος ήταν απροσδόκητα μεγάλη, καθώς στο ημερολόγιο μου βρίσκονται για πρώτη φορά 40 Έλληνες!!


Σημείο εκπομπής το όρος Ελάτη, KM08hq στα 1150m a.s.l. Διακριτικό το γνωστό.. SZ8L. Για φέτος το score πέρασε τους 40.000 πόντους, όντως μη αναμενόμενο βάση των συνθηκών που επικρατούσαν. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με ένα καλό άνοιγμα προς ΙΤ9 και νότια Ιταλία και μετά την πρώτη ώρα η διάδοση έπεσε, όταν αργότερα άνοιξε προς Βαλκάνια αντιμετώπισα το σύνηθες πρόβλημα θορύβου που έχω προς αυτή την κατεύθυνση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην επιμείνω πολύ καθώς οι 7 μονάδες θορύβου εξαφάνιζαν τα χαμηλά σήματα.



Οι εκπομπές σταμάτησαν το βράδυ του Σαββάτου στις 12:00 τοπική ώρα καθώς όλη η μπάντα είχε νεκρώσει, εκτός από τον σταθμό SZ6IOA/P δεν άκουγα τίποτα άλλο. Η κούραση μεγάλη και ήταν απαραίτητο να ξεκουραστώ για την επόμενη μέρα. Ήδη το score ήταν στις 21.000 πόντους και περίπου 55 επαφές.Ξημέρωμα Κυριακής και το log δέχεται Βούλγαρους, Σκοπιανούς και Σλοβένους, με την βόρεια Ιταλία να απουσιάζει. Μετά τις 11 το πρωί άρχισε να ακούγεται κεντρική Ιταλία  και λίγο βόρεια, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν επαφή με Σαρδηνία μετά από πολλά χρόνια!!

Πιο αναλυτικά έγιναν 97 επαφές σε 39 διαφορετικά qth locators με 13 dxcc (SV,IS0,I,9H,S5,TA,LZ,YU,Z3,ZA,E7,4O,9A)

Ο εξοπλισμός δούλεψε άψογα, γεννήτρια 5KVA SUZUKI, TS 2000X, PREAMP, PA,  ενώ για φέτος περιορίστηκα στην τοποθέτηση δύο κεραιών αντί της γνωστής τετράδας.

Παρέα μου έκανε o Μπάμπης SV1UH, όπου εκπροσώπησε τον σύλλογο στo fielday HF. Κεραία κάθετη 9,5 μέτρα όπου πραγματοποίησε αρκετές επαφές.


Και του χρόνου να είμαστε γεροί να ανταμώσουμε στον "αέρα"

e e
CW Fun

6 σχόλια:

SV1QEC είπε...

Μπράβο Μιχάλη και του χρόνου ακόμα καλύτερα πολλά και καλά DX 73 SV1QEC

CW Fun είπε...

Ευχαριστώ Μάριε,
αν και θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο συμμετοχής με την ομάδα σου και σε αυτό το contest, για σκέψου το για του χρόνου!!

Ανώνυμος είπε...

champion μπορω να λεω στους φιλους μου οτι σε ξερω?

Γκιώνης είπε...

Εγω προς τιμή σας.
Εφτιαξα ρυζογαλο.

Χαιρομαι για ολους εσας που πηγατε στα βουνα.
Χαιρομαι για ολους εσας που πηγατε στα βουνα χωρις να ξερατε.

Λυπαμαι που εγω εμεινα πίσω.

Να ειστε καλα.Καλα αποτελέσματα,

Φετος εμαθα να φτιαχνω ρυζόγαλο.

Γκιώνης.

Efstathios Maliakis, SV5DKL είπε...

... εκείνο το κουτάκι δίπλα από το TS-2000 στη 2η φώτο είναι εργαλειοθήκη ή κάνω λάθος ?? ...

CW Fun είπε...

Κουτί μεταφοράς....RF !